Verkstad

Verkstad

Vi är auktoriserad verkstad för Mercedes, Opel, Nissan & Saab. Vi är även anslutna till Autoexperten som är en ”allverkstad”.  Vi kan därför med vår erfarenhet och tillgång till Autoexpertens stora kunskapsbank och reservdelsutbud, utföra reparationer och service på samtliga märken.

autoexperten_logo

Läs mer om service via autoexperten här  

 

 

Auktoriserad verkstad

Om du låter underhåll och reparationer skötas av en auktoriserad verkstad, så vet du att din bil får bästa tänkbara vård.

Alla arbeten utförs av specialutbildad personal och enligt tillverkarens instruktioner, dessutom givetvis med originaldelar. Delar som är utprovade av dem som tillverkat bilen, det gäller även special-verktyg och diagnos-instrument. En auktoriserad verkstad tar också på bästa sätt hand om garantier som är relaterade till eventuella fabrikationsfel.

Vi utför även rostskyddskontroll och åtgärder/kontroller i enlighet med fabriksgarantin och ser till att eventuella uppdateringar blir utförda.

Serviceintervall styrs av både tid/år samt miltal och vilket som inträffar först. För att veta vad som gäller för din bil ber vi dig läsa i ägarhandboken eller kontrollera med verkstan. Tänk på att det är av yttersta vikt att intervallerna sköts korrekt, då det annars finns risk för förlorad fabriksgaranti.

Genom att serva din bil regelbundet även mellan schemalagda intervaller, så minskar risken för onödiga och kostsamma reparationer.

 

Låt oss hjälpa dig på vägen till ett  tryggt och säkert bilägande.

Välkomna till oss på Hanson Motor & Autoexperten!

 

Längre ned så kan du bl.a. boka service via formulär samt läsa mer om service.

 

 

Inför verkstadsbesöket

Serviceboken

Se till att ha med dig bilens servicebok. Detta så att verkstaden kan stämpla den. Då finns det i bilens dokumentation att bilen varit servad ordentligt.

Låsbultar för hjul

Ta med dig hylsor för ev låsbultar till fälgar eller hjul. Utan dem så har verkstaden svårt att få av hjulet för att kunna utföra en ev. reparation.

Töm bilen

Ta bort allt i bilens utrymmen (t.ex. bagageutrymme) om det jobbet som skall göras kräver att man kommer åt där. Verkstaden ansvarar inte för några föremål som ligger löst i bilen.

Lämna bilen på anvisad tid

Verkstaden har bokat din service eller reparation på en utsatt tid.

Ersättningsbil

Behöver du ha en ersättningsbil när din bil är på verkstaden så fråga när du bokar din verkstadstid. Vid hög belastning så kan du hyra bil förmånligt via Avis som finns i företaget.

Viktigt vid hjulbyte

Tänk på att efterdra hjulen (hjulbultar/hjulmuttrar) efter 10-15 mil.

För att säkerställa korrekt & snabbt bemötande ber vi dig vara så tydlig & utförlig som möjligt vid kontakt via vårt bokningsformulär. Vilken reparation/service önskar du? , symptom, miltal, senast gjorda service mm

Boka service

Namn*

E-post*

Telefon*

Registreringsnummer*

Bilmärke och modell

Önskemål om datum och tid

Meddelande/övrig information